Zdravá výživa a biopotraviny
 
Doprava zadarmo nad 30€

BIO Mladý jačmen prášok 90g

Dostupnosť: Skladom

8.90€

Mladý jačmeň

Je bohatým a vyváženým zdrojom vitamínov, minerálov, aminokyselín a enzýmov. Výživné jačmenné zelené výhonky poskytujú zdroj prírodného chlorofylu a antioxidantov. Jačmenná tráva je bezlepková, pretože všetok lepok je prítomný v zrne jačmeňa. Preto ide o bezpečný potravinový doplnok aj pre ľudí, ktorí netolerujú lepok.

Prášok z mladého jačmeňa je podobný pšenici, je však ľahšie stráviteľný. Výživovo mladé listy jačmeňa obsahujú všetky vitamíny, minerály, antioxidanty a detoxikačné látky, proteíny a enzýmy. Okrem chlorofylu a množstva vitamínov, minerálov a enzýmov sa tiež predpokladá, že tráva z mladého jačmeňa obsahuje tridsaťkrát viac vitamínu B1 ako v mlieku, 3,3-krát viac vitamínu C a 6,5-krát viac karoténu ako v prípade špenátu, 11 násobok množstva vápnika v porovnaní s kravským mliekom, takmer päťnásobok obsahu železa v porovnaní so špenátom atď.

 

 

To najdôležitejšie v zelenom jačmeni

Chlorofyl: Chlorofyl pôsobí v našom tele podobne, ako hemoglobín, čiže zlepšuje a napomáha prenosu kyslíka z pľúc cez krvné riečište všade tam, kde je to v tele potrebné. 

Aminokyseliny: Každá jedna bunka nášho organizmu potrebuje aminokyseliny a to preto, že tie sú súčasťou bielkovín, ktoré sú pre organizmus životne nevyhnutné. Bohužiaľ, ľudské telo si nevie aminokyseliny vyrobiť a z toho dôvodu je zelený jačmeň mimoriadne dôležitý. Obsahuje totiž 18 druhov aminokyselín, vrátane tých esenciálnych, ktoré tak potrebujeme.

Antioxidanty: V každom ľudskom organizme sa skôr či neskôr začne tvoriť veľké množstvo voľných radikálov, ktoré pôsobia veľmi nepriaznivo na naše bunky. Okrem toho, že urýchľujú ich starnutie, spôsobujú aj viaceré chronické ochorenia. Proti nim môžu pozitívne zasiahnuť antioxidanty, ktorých je v mladom jačmeni viac, než dosť.

Enzýmy: Pre chemické procesy v našom tele sú veľmi dôležité enzýmy, ktoré pôsobia ako katalyzátory takýchto procesov. Tie dokážu tieto procesy aj regulovať a tak napomáhajú k správnemu fungovaniu tela. V zelenom jačmeni je niekoľko druhov takýchto enzýmov, ktoré sa pri jeho sušení nijako neznehodnotia a tak ich telo príjme v ich prirodzenej forme.

Vitamíny:  Ide o vitamíny skupiny B, najmä B1, B2 a B6. Tiež vitamín C, vitamín E a vitamín H. Sú tu aj kyselina listová, pantoténová a tiež cholín, ktorý je podobný vitamínu B.

 

 

Účinky zeleného jačmeňa:

  1. Krv a krvný obeh: Vďaka obsahu železa, draslíka, kyseliny listovej a iných látok má zelený jačmeň priaznivý vplyv na tvorbu červených krviniek. Má tiež účinky znižujúce výskyt infarktu myokardu.
  2. Koža: Mladý jačmeň omladzuje pokožku a pôsobí proti akné, psoriáze, ekzému a podobne.
  3. Trávenie a metabolizmus: Vďaka chlorofylu sa zlepšuje stav žalúdočnej steny a čriev pri výskyte vredov. Znižuje sa riziko pálenia záhy a draslík spolu s vlákninou priaznivo pôsobia na črevnú peristalitku a vyprázdňovanie. Zelený jačmeň rovnako pozitívne vplýva aj na cukrovku a proti ukladaniu cholesterolu.
  4. Spaľovanie tukov: Jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky. 
  5. Starnutie: Vďaka výskytu látky zvanej superoxid dismutáza sa ničia voľné kyslíkové radikály. 
  6. Rakovina: Vyššie spomínaný superoxid dismutáza spolu s chlorofylom vykazujú aj protirakovinové pôsobenie. Je to vďaka antioxidačnému pôsobeniu dochádza k ochrane bunkových membrán. To pôsobí preventívne voči tvoreniu a ďalšiemu rozmnožovaniu a rastu rakovinových buniek.
  7. Pohybový systém:  priaznivý vplyv na kĺbové ochorenia.
  8. Neurologické problémy: Pôsobenie proti bolesti hlavy, proti poruchám spánku, proti chronickej únave a proti depresii.
  9. Zápaly: Vďaka obsahu chlorofylu pôsobí zelený jačmeň aj proti vonkajším a vnútorným zápalom.
  10. Dexotikačné účinky: Zelený jačmeň má významné detoxikačné účinky na organizmus.

 

 

Odporúčané dávkovanie:

1 čajová lyžička (3 g) počas alebo po jedle. Rovnako ako všetky zelené prášky, odporúčame začať s menšou dávkou a podľa reakcie Vášho tela môžete dennú spotrebu zvyšovať alebo znižovať.

Prášok sa dobre mieša s ovocnými šťavami, mliečnymi nápojmi alebo smoothie. Pridáva sa do množstva receptov, ideálne je vyhnúť sa tepelnej úprave, aby sa tak zachovala nutričná hodnota jedla.

 

Krajina pôvodu: Čína

Nevhodné pre deti do 3 rokov. Nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy.

 

Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota: 1410kJ/337kcal

Tuk: 3,40g z toho nas.mast.kys: 1,05g

Bielkoviny: 20,10g

Sacharidy: 34,30g z toho cukry 2,20g

Vláknina: 26,50g

Soľ: 120mg

 

Tento produkt bol uvedený na trh ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.

Napísať recenziu

Prosím prihláste sa alebo zaregistrujte pre pridanie recenzie